Alles wat je wilde weten over de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid in 6 punten


1.Een ongeval met materiële schade waarbij u in uw recht bent

Uw verzekeraar zal zorgen voor de expertise van uw voertuig en de betaling van de schade daar u niet in fout bent en voor zover het ongeval in België gebeurde. Dit systeem laat toe aan uw eigen verzekeraar snel te helpen bij de herstelling van uw voertuig. Het is dan uw verzekeraar die op zijn beurt de bedragen zal recupereren bij de verzekeraar van de partij die in fout was.

Om deze snelle regeling mogelijk te maken, moeten de 2 verzekerden verzekerd zijn in België en bij een Belgische maatschappij verzekerd zijn.

2. Een ongeval met materiële schade waarbij u in fout bent

Uw verzekeraar komt niet tussen voor de schade aan uw eigen wagen vermits u in fout bent. Uw verzekeraar zal wel de schade vergoeden aan de tegenpartij.

3.Een ongeval met ook lichamelijke schade waarbij u niet in fout bent.

Indien u slachtoffer bent van een ongeval en u hebt er lichamelijke schade aan over gehouden, de verzekeraar van de tegenpartij zal zich bezig houden met de afhandeling van uw dossier (schade vaststellen en vergoeden) en ook die voor uw medepassagiers die ook gekwetst zouden zijn. De verzekeraar van de tegenpartij zal het schadebedrag bepalen en uitkeren aan de medepassagiers.

4. Een ongeval met lichamelijke schade waarbij u in fout bent.

Indien u een ongeval veroorzaakt waarbij u in fout bent, en u hebt hierbij ook lichamelijke schade opgelopen, uw verzekeraar zal u dan niet vergoeden voor die lichamelijke schade, behalve indien u een waarborg bestuurder hebt onderschreven in uw polis (we zullen hier dieper op ingaan in de nabije toekomst).

Deze waarborg bestuurder zal de bestuurder vergoeden, of hij in fout is of niet, voor de lichamelijke schade die hij zou oplopen. Dit zal ook van toepassing zijn op uw medepassagiers : ze zullen ook vergoed worden voor de lichamelijke schade die ze hebben opgelopen.

5. Hoe wordt de waarde van uw wagen bepaald bij een ongeval als u niet in fout bent ?

Bij de dekking burgerlijke aansprakelijkheid, na een ongeval waarbij u niet in fout bent, zal een expert de waarde van de wagen bepalen.

Indien die geschatte waarde hoger is dan de kosten voor de herstelling, zal de verzekeraar de wagen herstelling. Indien de wagen niet meer waard is dan de kosten voor de herstelling, zal de herstelling niet worden uitgevoerd en is er dus totaal verlies en wordt de wagen uit het verkeer genomen.

6. Hoe wordt de waarde van de wagen geschat als u in fout bent ?

En responsabilité civile, après un accident en tort, votre véhicule ne sera pas évalué par un expert étant donné qu'aucune indemnisation de vous sera octroyée par votre assurance.

Om meer te weten te komen over de Burgerlijke aansprakelijkheid, kan u altijd de brochure van Assuralia consulteren

Tag Cloud