Verzekeringen voor een mobilhome

Ben je amateur van een mobilhome ? Genieten van de vrijh

eid om je te verplaatsen waar en wanneer je maar wilt ! Maar toch ook zorgen voor je zekerheid.

Bij een mobilhome horen een aantal verzekeringen. Wat moet je verzekeren, waaraan moet je denken ?

Vooreerst is een mobilhome een wagen. Bij een wagen hoort de verplichte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. Die kan worden aangevuld met een mini-omnium of een omnium verzekering, zoals elke normale wagen.

Voor mobilhomes onder de 3,5 ton (MTM of maximaal toegelaten massa) heb je genoeg aan een rijbewijs B, gelijk een normale wagen. Dan volg je voor de verzekering ook het process van een normale wagen. Wel letten op enkele kleine verschillen : met een mobilhome moet je jaarlijks naar de technische controle, en kijk je banden goed na. Een mobilhome durft wel een tijd stilstaan in de winter, daarom is het goed speciaal aandacht te hebben voor de slijtage en soepelheid van de banden. Heb je een zwaardere mobilhome, moet je een rijbewijs C hebben. Voor je verzekeringen maakt dit meestal niet veel uit omdat die meestal niet met het gewicht rekening houden.

Welke andere verzekeringen heb je nog nodig ?

-juridische bijstand en reisbijstand: met de mobilhome ben je meestal op reis in het buitenland. Heb je daar een ongeval, dan is de situatie anders dan in België. De taal moet je beheersen, de voorwaarden en de juridische regels van de autoverzekering van de tegenpartij kunnen anders zijn dan wij gewoon zijn. Om je dus te helpen voor je verzekering heb je echt behoefte aan hulp. Ook reisbijstand voor jezelf en je medepassagiers is zeker nuttig als je tijdelijk niet over je mobilhome kan beschikken of iemand ziek wordt.

-diefstalverzekering van de inhoud : met de mobilhome reizen betekent dat je wat dingen mee moet nemen. Die kunnen uiteraard gestolen worden. In sommige gevallen kan de diefstalverzekering van je brandverzekering ook dienen voor de dekking van de inhoud van je mobilhome.

Gerust op reis vertrekken doe je zeker als je goed verzekerd bent. Lees daarom zeker deze info

Tag Cloud