Opzeggen van contract nu eenvoudig met sepastop.eu

Opzeggen van een autoverzekering is een gedoe...maar dat kan nu ook eenvoudig!

De wet verplicht je om minstens 3 maanden voor je jaarlijkse vervaldag je verzekering op te zeggen. En dit moet met een aangetekend schrijven naar de verzekeraar (*).

Ben je te laat? Dan weigert de verzekeraar de opzeg van je contract en zit je nog een jaar vast. Er zijn heel wat conflicten met verzekeraars. Bij de ombudsman voor verzekeringen zijn de klachten rond de opzeg van contracten al jaren bij de top 3.

Maar met de website sepastop.eu kan je dit nu volledig online. Niet alleen voor verzekeringen, maar voor nagenoeg alle soorten abonnementen (bvb fitness, kranten, tijdschrijften, telecom, energie, verzekeringen,...).

Hoe werkt dit? Je kiest wat je wil stopzetten bvb je autoverzekering. Je kiest de verzekeraar. Dan kan je de variabelen voor je opzegbrief online invullen. Vermits dit aangetekend moet worden verstuurd, betaal je een fee van 10.95€. Je krijgt een code om alles te volgen, net zoals je dat doet als je online een pakje zou kopen. En dat is alles. Geen gedoe is het goede woord: geen brief schrijven, naar de post gaan... Alles wordt geregeld vanuit je zetel.

Niet te verwonderen dat bij de beoordelingen nagenoeg iedereen (697 personen) gaat voor een 5 sterren boordeling.

Evolutie in opzeggen van verzekeringen?

België loopt ver achterop. Waarom moet je in België een vooropzeg in acht nemen van 3 maanden (voor een contract van een duur van 1 jaar!!!) terwijl het elders in Europa zoveel sneller kan? Bij energie en telecom contracten heeft men regels uitgewerkt zodat dit eenvoudig en snel kan gebeuren. Waarom niet voor verzekeringen?

Vooral omdat er zoveel klachten zijn bij de ombudsman over het opzeggen. Wij strijden al langer voor een soepele formule, maar er is weinig gehoor. Ook test-aankoop doet geen echte duit in het zakje. We geven niet op. Bij elke gelegenheid zullen we ons standpunt duidelijk naar voren schuiven.

(*) Je kan ook je verzekering opzeggen bij de volgende gevallen:

-bij een schadegeval

-bij een premieverhoging op de vervaldag

-een vermindering van het risico (wijziging voertuig of bestuurder bvb).

Tag Cloud